tisdag, april 10, 2007

Från oss alla till er alla: En påskhistoria

En bonde ger sig iväg och köper en helt ny tupp som skall para sig med hans hönor. Bonden sätter tuppen i hönsgården direkt när han kommer tillbaka, så att tuppen kan börja med sitt.

Den unge friske starke tuppen går genast fram till den gamle tuppen och säger: "Ok, gamling, dags att dra sig tillbaka."
Den gamle tuppen säger: "Du klarar inte av alla dessa hönsen.... se hur det gick för mig!"
Den unge tuppen svarar: "Lyssna nu och bråka inte. Det är dags för de gamla att stiga åt sidan och de unga att ta över, så stick!"
Den gamle tuppen svarar: "Äh, vafan......låt mig iallafall få de där två gamla hönsen nere i hörnet. Jag skall inte störa dig, jag lovar."
Den unge tuppen säger: Dra, stick! Du är totalt utsliten! Jag tar över nu!"

Så den gamle tuppen tänker en stund och säger sen till den unge tuffingen: "Låt oss göra så här, lille pöjk, Jag springer ikapp med dig runt ladan. Vem som än vinner får dominans i hönsgården. Och eftersom du tycker jag är så utsliten så kan du väl vara snäll att ge mig ett litet försprång?"
Ungtuppen säger: "Visst, varför inte, jag kommer ändå att vinna..."

Så de båda radar upp sig på baksidan av ladan, får en höna att klucka "GÅ!" och den gamle kutar iväg som en rem. Efter 15 sekunder startar den unge.

De rundar framsidan av ladan och ungtuppen knappar stadigt in på den gamle. Bonden, som sitter och vilar på verandan, tittar upp, ser vad som pågår, grabbar tag i sitt hagelgevär och "KABAAMM!", så blåser han den unge tuppen rätt av banan och in i lagårdsväggen med ett "splatt!".

Bonden skakar på huvvet och säger:
"Fan oxå... Tredje bögtuppen den här veckan."


Glad påsk önskar Tomten!

1 Comment:

Anonym said...

hahaha satt du och hittade på den här själv eller?